• Prezentacije učeničkih projekata

  Nastavljamo sa aktivnostima projekta “Zajedno za svoje škole”. Danas su naši domaćini bili predstavnici JU OŠ “Jovan Cvijić” iz Brezičana.Svi učesnici su danas prezentovali svoje projektne prijedloge koje su izradili u sklopu ovoga projekta. Učenici JU OŠ “Jovan Cvijić” su odlučili da nabave odjeću za predstavnice školskog hora, učenici JU OŠ “Desanka Maksimović” školski razglas, učenici JU OŠ “Ćirilo i Metodije” nabavku tehničke opreme a učenici JU OŠ “Petar Kočić” nabavku školskih tabli.Predstavnik donatora Kompanije ArcelorMittal i predstavnica Udruženja “DON” dodjelili su grantove školama. Pored grantova predstavnici škola su od sponzora Kompanije “Sport Vision” dobili prigodne poklone koje će moći koristiti u pohađanju nastave fizičkog vaspitanja. Projekat “Zajedno za svoje škole” je u potpunosti podržan od strane Kompanije “ArcelorMittal”.

  [Detaljnije…]

 • Edukacija – Higijena, zdrava ishrana i reproduktivno zdravlje

  Nastavljamo sa edukacijama za učenike koji su učesnici projekta “Zajedno za svoje škole”. Danas su naši domaćini bili učenici OŠ “Ćirilo i Metodije” iz Trnopolja.Edukacija je organizovana na temu “Higijena, zdrava hrana i reproduktivno zdravlje”.Nakon veoma korisnog edukativnog dijela učenici su se iskušali u pripremi zdravog voćnog obroka. Iskazali su svoje kreativnost i na kraju svi zajedno uživali u svojim zdravim proizvodima.Naši domaćini su nam pokazali i svoj plastenik u kojem uspješno proizvode povrće, kao i cvjetne aranžmane koje uzgajaju i održavaju u svojoj školi.
  Projekat “Zajedno za svoje Škole” je podržan od Kompanije “ArcelorMittal” Prijedor.

  [Detaljnije…]

 • Edukacija “Vršnjačko nasilje”

  Danas smo u školi „Petar Kočić“,organizovali drugu po redu edukaciju u sklopu projekta “Zajedno za svoje škole”na temu „Vršnjačko nasilje“ koju su realizovali pripadnici Policijske uprave Prijedor. Učenicima je skrenuta pažnja na značaj prevencije vršnjačkog nasilja, pravovremenog prepoznavanja i prijavljivanja nadležnima.
  Projekat je u potpunosti podržan od strane Kompanije “ArcelorMittal” Prijedor.

  [Detaljnije…]

 • Početak projekta “Zajedno za svoje škole”

  Sastankom sa direktorima Škola i dogovorom oko plana aktivnosti, krenuli smo sa implementacijom projekta “Zajedno za svoje škole”. Projekat je podržan od strane kompanije “ArcelorMittal” Prijedor i podrazumjeva niz edukacija za učenike Osnovnih Škola “Desanka Maksimović”, “Ćirilo i Metodije; “Petar Kočić” i “Jovan Cvijić”.

  [Detaljnije…]

 • Kilometri prijateljstva 2018

  Treću godinu za redom bili smo domaćini našim prijateljima iz Slovenije u sklopu manifestacije “Kilometri prijateljstva”. I ove godine su članovi biciklističkog kluba “Bam.Bi” biciklima prešli 300 kilometara iz Slovenije do Prijedora. U Kostajnici su ih dočekali biciklisti iz Prijedora pa su se zajedno dovezli do našeg Grada. Sutradan su zajedno odvezli vožnju iz centra Grada do Mrakovice gdje se nastavilo druženje.Još jedan nezaboravan vikend koji je promovisao zdrav život, turističke potencijale i prije svega jedno trajno prijateljstvo. Zahvaljujemo se kompaniji “Sport vision” što je i ove godine sponzorisala dodjelu nagrada za bicikliste.
  Vidimo se iduće godine.

  [Detaljnije…]

Translate »