• Edukacija na temu: “Preventivna zdravstvena zaštita žena i djevojaka”

  Nastavljamo sa edukacijama na temu „Preventivna zdravstvena zaštita žena i djevojaka“. Danas smo bili u Osnovnoj školi „Ćirilo i Metodije“u Trnopolju. Uposlenike škole i majke učenika/ca. informisali smo o značaju prevencije od karcinoma dojke, kako uraditi samopregled, kako se liječiti i sl.

  [Detaljnije…]
 • GERONTODOMAĆICE POMAŽU IZNEMOGLIM I BOLESNIM OSOBAMA

  Uz pomoć UNDP-a i Gradske uprave, Udruženje za zaštitu potrošača DON provodi projekat „Niste sami“. Projekat obuhvata obuku gerontodomaćica, a cilj je da se starim,  iznemoglim i bolesnim  osobama olakšaju svakodnevne muke i problemi.

  Maru Stijepić iz Busnova život nije štedio. U ratu je izgubila sina, a nedavno je izgubila i muža, koji joj je bio velika pomoć i podrška. Ostala je sama, ali da sve bude još gore i teže, razboljela se i pala u postelju iz koje više ustati ne može. Koliko može Mari pomaže komšinica, a zahvalna je i gerontodomaćicama koje je obilaze i život čine bar malo lakšim.

  [Detaljnije…]
 • Edukacija „Gerijatrijska hitna stanja“ u sklopu projekta “Niste sami”

  Peta edukacija na temu: „Gerijatrijska hitna stanja“ (edukator doktor specijalista porodične medicine) održana je u Hotelu Prijedor sa početkom u 08.00 časova, 25.08.2022. godine.

  Projekat „Niste sami“ provodi se u saradnji sa Centrom za socijalni rad u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, koji finansira Evropska unija a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Projekat sufinansira Grad Prijedor, a ukupno trajanje projekta je 6 mjeseci.

  [Detaljnije…]
 • Edukacija “Uloga komunikacije u procesu njege starijih lica” u sklopu projekta “Niste sami”

  Treća edukacija na temu “Uloga komunikacije u procesu njege starijih lica” održana je 15.07.2022. u Hotelu “Prijedor”.  Edukator za nezaposlena lica je bila magistar psihologije Marjanović Zora.

  [Detaljnije…]
 • Edukacija “Zakonska regulativa” u sklopu projekta “Niste sami”

  Prva edukacija na temu “Zakonska regulativa” koju drži socijalni radnik danas je, 22.06.2022.godine, u 10.00h počela u Hotelu “Prijedor”. Projekat „Niste sami“ provodi se u saradnji sa Centrom za socijalni rad u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, koji finansira Evropska unija a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Projekat sufinansira Grad Prijedor, a ukupno trajanje projekta je 6 mjeseci.

  [Detaljnije…]
Translate »