• GERONTODOMAĆICE POMAŽU IZNEMOGLIM I BOLESNIM OSOBAMA

  Uz pomoć UNDP-a i Gradske uprave, Udruženje za zaštitu potrošača DON provodi projekat „Niste sami“. Projekat obuhvata obuku gerontodomaćica, a cilj je da se starim,  iznemoglim i bolesnim  osobama olakšaju svakodnevne muke i problemi.

  Maru Stijepić iz Busnova život nije štedio. U ratu je izgubila sina, a nedavno je izgubila i muža, koji joj je bio velika pomoć i podrška. Ostala je sama, ali da sve bude još gore i teže, razboljela se i pala u postelju iz koje više ustati ne može. Koliko može Mari pomaže komšinica, a zahvalna je i gerontodomaćicama koje je obilaze i život čine bar malo lakšim.

  [Detaljnije…]
 • Edukacija „Gerijatrijska hitna stanja“ u sklopu projekta “Niste sami”

  Peta edukacija na temu: „Gerijatrijska hitna stanja“ (edukator doktor specijalista porodične medicine) održana je u Hotelu Prijedor sa početkom u 08.00 časova, 25.08.2022. godine.

  Projekat „Niste sami“ provodi se u saradnji sa Centrom za socijalni rad u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, koji finansira Evropska unija a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Projekat sufinansira Grad Prijedor, a ukupno trajanje projekta je 6 mjeseci.

  [Detaljnije…]
 • Edukacija “Uloga komunikacije u procesu njege starijih lica” u sklopu projekta “Niste sami”

  Treća edukacija na temu “Uloga komunikacije u procesu njege starijih lica” održana je 15.07.2022. u Hotelu “Prijedor”.  Edukator za nezaposlena lica je bila magistar psihologije Marjanović Zora.

  [Detaljnije…]
 • Edukacija “Zakonska regulativa” u sklopu projekta “Niste sami”

  Prva edukacija na temu “Zakonska regulativa” koju drži socijalni radnik danas je, 22.06.2022.godine, u 10.00h počela u Hotelu “Prijedor”. Projekat „Niste sami“ provodi se u saradnji sa Centrom za socijalni rad u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, koji finansira Evropska unija a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Projekat sufinansira Grad Prijedor, a ukupno trajanje projekta je 6 mjeseci.

  [Detaljnije…]
 • „Uređenje mosta na Bereku“

  Mladi učesnici projekta „Poboljšanje političkog i građanskog liderstva mladih u Prijedoru“ su organizovali akciju „Uređenje mosta na Bereku“. Akcija je podrazumjevala farbanje mosta i postavljanje žardinjera sa cvijećem.
  Ovom akcijom mladi su ugodno iznenadili svoje sugrađane i dali pozitivan primjer kako svako od nas može doprinjeti da nam Grad izgleda ljepše i urednije.
  Nadamo se da će ova akcija pokrenuti veliki broj sličnih i animirati ne samo mlade već i ostale građane Prijedora da učine naš Grad ljepšim mjestom za življenje.Udruženje “DON” implementira projekat uz podršku „Programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI),, koji sprovodi IOM Bosnia and Herzegovina uz finansijsku podršku USAID Bosnia and Herzegovina

  [Detaljnije…]

Translate »