• Danas su nas potrošači slušali u Kostajnici

  Prostor u kojem je smješten Radio Kostajnica je jedan od teže oštećenih prostora u potresu od prije mjesec dana. 📌Novinarsko- tehnička ekipa iako u otežanim uslovima i dalje radi svoj posao. Potrošači su danas imali priliku da čuju šta je sve aktuelno a vezano za potrošačka prava. ❗Vaš DON u zaštiti prava potrošača ❗

   

 • Današnje gostovanje u Kozarskoj Dubici

  ❗Iako je zgrada🏫 u kojoj se nalazi radio stanica pogođena zemljotresom i uveliko van funkcije, danas smo ipak za slušaoce u Kozarskoj Dubici uradili veoma interesantnu radio emisiju o potrošački pravima. 📌 Vaš DON u zaštiti prava potrošača❗
 • Konferencija pod nazivom “Ja sam potrošač-Imam pravo biti saslušan i zastupan”

  Konferencija pod nazivom “Ja sam potrošač-Imam pravo biti saslušan i zastupan” održana jedanas u Sarajevu uz finansijsku podršku Federalnog Ministarstva Trgovine a uz organizaciju Udruge FUTURA iz Mostara. Zaštita potrošača važan je segment u svakodnevnom životu građana a podrška i iskustva DON-a uspješno su prenesena kako u radu Savjetodavnih tijela tako i u radu Komisija za rješavanje reklamacija potrošača formiranih u javnim komunalnim preduzećima u svim lokalnim zajednicama prijedorake regije. I dalje smo tu za sve Vas. Vas DON u Zaštiti prava potrošača..

  [Detaljnije…]

 • Svaki mjesec na Radiju Novi Grad

  Poštovani potrošači, od mjeseca novembra slušamo se svaki mjesec na Radiju Novi Grad.. Vaš DON u zaštiti prava potrošača.

 • Zaštiti prava potrošača

  Poštovani potrošači,
  ovih dana imamo mnogo pritužbi na usisivače. U prilogu želimo da Vam damo kratko uputstvo na šta obratiti pažnju prilikom kupovine jednog ovakvog kućnog aparata. DOBRO OBRATITE PAŽNJU na nekoliko segmenata:
  1.Usisna snaga
  Pri kupovini usisivača pored priključne snage motora trebalo bi obratiti pažnju i na usisnu snagu. Izražava se u vatima ili kilopaskalima (1 kilopaskal (kPa) = 13 vati (w)) i tačno određuju jačinu usisavanja. Na svakom uređaju je istaknuta maksimalna usisna snaga, a kod većine postoje i regulatori za jačinu. Današnji modeli uglavnom imaju priključnu snagu između 1400W i 2000 W, a usisnu snagu iznad 400W.
  Potrebno je napomenuti i to da je sa jačom priključnom snagom veća potrošnja električne energije, što ne mora da znači da je jača i usisna snaga. Često se usisna snaga povezuje sa sistemom filtriranja, pa usisivači sa boljim filtriranjem i više filtera gube na usisnoj snazi, ali donose neke druge prednosti.
  2.Vrste filtera

  [Detaljnije…]

Translate »