• Ulična akcija u Kozarskoj Dubici

  02 kz

  Danas je održana Ulična akcija u Kozarskoj Dubici. Koalicija ”Pod lupom” na izborni dan planira angažman 3.000 građanskih, nestranačkih posmatrača na svakom drugom biračkom mjestu u zemlji, te putem uličnih akcija želi ponuditi mogućnost svim punoljetnim građanima Bosne i Hercegovine da se prijave za posmatranje izbora, informišu o nepravilnostima u predizbornom periodu i tokom izbornog dana i načinima kako da ih prijave. Svim zainteresovanim građanima na uličnim akcijama biće podijeljen informativni i promotivni materijal Koalicije.
  Ulične akcije, koje su dio medijske kampanje Koalicije, biće održane u 42 opštine/grada na području cijele Bosne i Hercegovine.
  Rok za prijave posmatrača traje do 7. septembra, a građani se pored uličnih akcija, mogu prijaviti za posmatranje izbora besplatnim pozivom na broj 080 05 05 05 ili putem web stranice www.podlupom.org.

  [Detaljnije…]

 • Ulična akcija u Prijedoru

  02pd

  22.08.2016 održana je ulična akcija Koalicije ”Pod lupom” u Prijedoru. Ulične akcije su dio projekta „Izgradnja sistema i odgovornosti u izborima“, koji finansiraju Evropska unija i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), s ciljem doprinosa kvalitetnijem izbornom procesu u BiH u skladu sa međunarodnim standardima i najboljim praksama, i ohrabrenja aktivnog učešća građana u zagovaranju i praćenju izbora. Koalicija ”Pod lupom” na izborni dan planira angažman 3.000 građanskih, nestranačkih posmatrača na svakom drugom biračkom mjestu u zemlji, te putem uličnih akcija želi ponuditi mogućnost svim punoljetnim građanima Bosne i Hercegovine da se prijave za posmatranje izbora, informišu o nepravilnostima u predizbornom periodu i tokom izbornog dana i načinima kako da ih prijave. Svim zainteresovanim građanima na uličnim akcijama podijeljen je informativni i promotivni materijal Koalicije.

  [Detaljnije…]

 • Saopštenje: Drastično kršenje Izbornog zakona u pet opština

  04

  Posmatrači Koalicije su tokom treće sedmice rada na terenu došli do saznanja da se u pet opština u BiH  trguje mjestima u biračkim odborima, i to u opštinama Rogatica, Srbac, Sokolac, Han Pijesak i Istočno Novo Sarajevo. Konkretno, u opštinama Sokolac i Istočno Novo Sarajevo je primijećeno da su pojedine stranke registrovane u Federaciji BiH, koje očigledno nemaju interes da imaju članove biračkih odbora u pojedinim opštinama u Republici Srpskoj, predložile imena ljudi iz lokalne zajednice na mjesta u biračkim odborima, a koji su aktivisti stranaka registrovanih na području Republike Srpske. U preostalim opštinama postoje saznanja o direktnoj trgovini članstvom u biračkim odborima između dva ili više političkih subjekata.
  [Detaljnije…]

 • Ulična akcija Koalicije ”Pod lupom” u Sanskom Mostu

  01

  Danas je održana ulična akcija Koalicije ”Pod lupom” u Sanskom Mostu. Ulične akcije su dio projekta „Izgradnja sistema i odgovornosti u izborima“, koji finansiraju Evropska unija i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), s ciljem doprinosa kvalitetnijem izbornom procesu u BiH u skladu sa međunarodnim standardima i najboljim praksama, i ohrabrenja aktivnog učešća građana u zagovaranju i praćenju izbora. Koalicija ”Pod lupom” na izborni dan planira angažman 3.000 građanskih, nestranačkih posmatrača na svakom drugom biračkom mjestu u zemlji, te putem uličnih akcija želi ponuditi mogućnost svim punoljetnim građanima Bosne i Hercegovine da se prijave za posmatranje izbora, informišu o nepravilnostima u predizbornom periodu i tokom izbornog dana i načinima kako da ih prijave. Svim zainteresovanim građanima na uličnim akcijama podijeljen je informativni i promotivni materijal Koalicije.
  [Detaljnije…]

 • SONVO 2016

  02

  LVS “DON” na sedmom izdanju manifestacije „Međunarodni sajam omladinskih nevladinih organizacija SONVO 2016.“  održanom u subotu 06. avgusta 2016. godine na glavnom trgu u Ljubiji s početkom u  18:00 časova u sklopu obilježavanja stogodišnjice od osnivanja rudnika u Ljubiji.

  [Detaljnije…]