• Posjete starim i iznemoglim licima

  Pored pomoći u vidu prehrambenih proizvoda i kućnih potrepština koje nosimo korisnicima, nastavljamo i sa pomoći u kući. Posla je puno ali osjećaj da ste pomogli ljudima koji sami sebi ne mogu srediti dom je nemjerljiv. Ako i vi želite da pomognete na način što ćete donirati, posteljinu, drva , šporet i slično, javite se u DON.Naše geronto domaćice i dalje vrijedno rade kod naših korisnika i uručuju im donacije u hrani i kućnim potrepštinama koje su im donirali naši prijatelji iz firme Cromex. I dalje su nam najveći problem šporeti na drva, posteljina, kreveti i drva za zimu. I pored velike medijske pažnje naše geronto domaćice  nastavljaju sa još većom voljom da pomažu starim i iznemoglim licima.

  [Detaljnije…]

 • Vrijedne geronto domaćice i danas na terenu

  Naše vrijedne geronto domaćice nastavljaju svoj težak ali human rad u pomoći starim i iznemoglim licima.Svaki korisnik je posebna priča i različiti su načini pomoći ali je pomoć neophodna.

  [Detaljnije…]

 • Distribucija donacije

  Nakon što smo našim vrijednim geronto domaćicama uručili zaslužene poklone od firme Cromex za njihov trud i zalaganje oko pomoći starim i iznemoglim licima, uslijedilo je pakovanje i distribucija donacija za korisnike.Sa nama na terenu je bila i ekipa Alternativne televizije koja je oduševljena jedinstvenim projektom u našoj zemlji.geronto domaćice su se prihvatile posla a televizijska ekipa je imala priliku vidjeti u kakvim uslovima žive neki od naših korisnika i koliko im ovakav vid pomoći znači.Apelovali smo i putem televizije da se svi organizujemo u pomoći ovim ljudima, nadamo se još većem odzivu, građana, privrednih subjekata i svih onih koji smatraju da mogu pomoći.

  [Detaljnije…]

 • Donacija firme Cromex

  Da postoje firme koje imaju srce i znaju šta je društveno odgovorno poslovanje, svakako je dokaz firma Cromex iz Prijedora. Našim korisnicima, starim i iznemoglim licima donijeli su vrijednu donaciju u vidu prehrambenih proizvoda i kućnih potrepština.Za naše vrijedne geronto domaćice donijeli su poklone kao znak pažnje za trud koji svakodnevno ulažu da bi uljepšale živote naših korisnika.Veliko HVALA ljudima iz CROMEXA, jedva čekamo kada ćemo sve ovo što su donirali odnijeti do onih kojima je prijeko potrebna.Nadamo se da će i drugi privredni subjekti prepoznati prije svega potrebu za pomoći ovim ljudima a zatim i značaj promocije svog preduzeća kao društveno odgovornog.

  [Detaljnije…]

 • Posjete geronto domaćica

  I pored teškog terena i udaljenosti pomoć naših geronto domaćica svaki dan uveseli stara i iznemogla lica.Ako i vi zelite uveseliti nekog od ovih ljudi javite se u DON. [Detaljnije…]

Translate »