• Cijene osnovnih životnih namirnica za februar, Prijedor

  cijene februar

  Obrazac za popisivanje cijena – Februar 2015

 • Predavanja u MZ Hadžibair u Kozarskoj Dubici

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Građani mjesne zajednice Hadžibair u Kozarskoj Dubici, kroz predavanja koja smo im održali, saznali su o svojim potrošačkim pravima. Potrošače ove mjesne zajednice takođe nisu zaobišli problemi u ostvarivanju svojih prava sa trgovcima i pružaocima usluga. Najviše je problema sa pružaocima usluga od opšteg ekonomskog interesa kablovskim operaterima i sl. Ponudili smo im određena rješenja a građani su izrazili zadovoljstvo postojanjem udruženja za zaštitu potrošača. [Detaljnije…]

 • Sastanak mreže “Volontiram”

  a9ccd7cd1c4267a50c67ac0bd7180172_XL

  Na sastanku mreže „Volontiram“ u periodu od 24.-25. februara 2015. dvanaest članova lokalnih volonterskih servisa, pored kojih je i Udruženje građana “DON”, okupili su se da zajedno promovišu i podrže razvoj i upravljanje volonterskim resursima širom Bosne i Hercegovine.
  Tokom sastanka, članice su se osvrnule na rekapitulaciju dosadašnjeg rada mreže kako bi se ozbiljnije pristupilo razvoju volonterskih programa u BiH.
  Predstavnici LVS-a koji su uzeli učešće na sastanku su, takođe, posebnu sesiju posvetili angažovanju volontera u vanrednim situacijama, kao i upotrebe baze podataka i socijalnih mreža u kreiranju volonterskih pozicija.

  [Detaljnije…]

 • “DON” – 16 godina u službi zajednice

  02

  16. godina uspješnog rada, Udruženje građana “DON” obilježilo je svečanom godišnjom skupštinom u hotelu “Prijedor” 27.02.2015 godine. Svečanosti su prisustvovali predstavnici Ministarstva trgovine i turizma RS, predstavnici Gradske uprave grada Prijedora, obrazovnih i kulturnih ustanova Prijedora, predstavnici mnogobrojnih organizacija civilnog društva, EUFORA, kao i ostali prijatelji, simpatizeri i volonteri našeg udruženja. Predstavljen je rad Udruženja u 2014. godini i posebno istaknute novine koje imamo u planu da uvedemo a to su “Volonterske kartice” za sve vrijedne volontere u našem gradu, osnivanje Fonda – filantropija i mnogo toga još. Nakon prezentacije rada Udruženja, druženje smo nastavili uz svečani koktel. Ovom prilikom se zahvaljujemo svim gostima koji su zajedno sa nama proslavili naših 16 godina rada. [Detaljnije…]

 • Predavanja u MZ Urije Novi Grad

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Predavanja u MZ Urije Novi Grad: Nastavili smo predavanja o potrošačkim pravima u mjesnoj zajednici Urije u Novom Gradu. i u ovoj MZ najviše problema ima sa pružaocima usluga od opšteg ekonomskog interesa. Ukazali smo potrošačima gdje griješe u pristupu problemu i ponudili rješenja.

  [Detaljnije…]