• Kafa sa potrošačima u Kostajnici

  kostajnica 1

  Kafu sa potrošačima pili smo u Kostajnici. I ova pogranična Opština ima puno problema iz oblasti zaštite potrošača, kroz razgovor sa građanima dali smo odgovore na mnoga pitanja i lična iskustva potrošača. “Kafa sa potrošačima” je organizovana u sklopu projekta “Edukovan trgovac – Zaštićen potrošač” koji je podržan od strane Ministarstva trgovine i turizma Vlade RS.

 • Sadnja industrijske vrbe – Šamac – Domaljevac – Šamac

  01

  Nakon jesenje sadnje industrijske vrbe na području opština Šamac i Domaljevac – Šamac, na red je došla i proljetna.Naime, od 17 korisnika projekta “Razvojem korparstva do samozaposlenja” u jesenjem periodu nji 7 je posadilo industrijsku vrbu a preostalih 11 sadnju ovih dana privodi kraju. Obišli smo korisnike na terenu, koji su nam prenjeli svoje zadovoljstvo dobijenim materijalima za pripremu i zaštitu zemljišta kao i reznica za sadnju. Donacija koju su korisnici dobili kroz ovaj projekat mnogo znači za njihove porodice jer se plantaže industrijske vrbe obnavljaju i do 30 godina. Projekat “Razvojem korparstva do samozaposlenja” se realizuje u sklopu UNDP-ovog projekta “Jačanje lokalne demokratije/demokracije IV – LOD IV” kojeg finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona evra.

 • Edukacija trgovaca – Novi Grad

  NG

  Danas smo u Novom Gradu organizovali edukaciju trgovaca na temu “Edukovan trgovac – Zaštićen potrošač”, koja govori o pravima i obavezama potrošača i trgovaca u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača u Republici Srpskoj.Nažalost mali odziv trgovaca je pokazao odnos prema potrošačima u Novom Gradu.Zahvaljujemo se predstavnicima trgovaca, opštine Novi Grad i radija “Novi Grad” koji su prisustvovali predavanju. Edukacija je organizovana u sklopu projekta “Edukovan trgovac – Zaštićen potrošač”, koji je podržan od strane Ministarstva trgovine i turizma Vlade RS.

 • Predavanja – ArcelorMittal Omarska

  omarska potrosci

  Uspješna saradnja kompanije ArcelorMittal i Udruženja “DON” se nastavila predavanjem na temu zaštite potrošača, koje je održano u restoranu rudnika u Omarskoj.Predavanja su organizovana u sklopu projekta “Edukovan trgovac – Zaštićen potrošač” koji je podržan od strane Ministarstva trgovine i turizma Vlade RS.

 • Prvi put biram edukacija za srednjoškolce u Novom Gradu

  prvi put biram 2

  UG “DON” kao jedna od organizacija članica koalicije “Pod Lupom” započelo je nove izborne aktivnosti. Prve radionice u okviru aktivnosti Koalicije “Pod Lupom” pod nazivom “Prvi put biram” održane su danas u srednjoškolskom centru “Đuro Radmanović” u Novom Gradu. 97 mladih ljudi koji prvi put ove godine pune 18 godina i dobijaju mogućnost da glasaju prisustvovalo je ovim edukacijama. Cilj radionica je informisati mlade ljude o lokalnim izborima 2016. godine.

  [Detaljnije…]