• Volonterska akcija čišćenja kod dede Dušana

  12

  Još jedan uspješan dan. Deda Dušana smo danas obradovali samim dolaskom, a kada je volonterska ekipa od 9 volontera započela posao, deda se uplašio gdje će prenoćiti. U toku dana smo uspjeli sanirati krov i dimnjak, posatviti stiropor na tavanske grede, okrečiti prostor u kojem je cijeli jedan život stao, polupati pohabani pod i postaviti novi. Oprati sve što je moglo ostati u kući, a ostalo popaliti, postaviti krevete, i tepihe, očistiti šporet. Najtoplije nam je oko pola 6 bilo oko srca kada smo vidjeli koliko je srećan kako mu izgleda novi kutak u kojem živi. Nismo završili sutra smo ponovo kod njega .. I dalje Vas molimo za donacije u posteljini, ćebadima, tepisima, hrani… Svi oni će Vam biti zahvalni… VAŠ DON … Tel: 052/231-155

  [Detaljnije…]

 • Drugi dan volonterske akcije kod bake Drine

  02

  I drugog dana volonterske akcije kod bake Drine radilo je 11 volontera, ne obazirući se na hladnoću i umor. Zadovoljstvo i uspjeh koji smo postigli zahvaljujući donacijama dragih ljudi za baku Drinu je ogromno. Baka je dobila novi krevet, novu posteljinu, deke, jorgan, suđe, garnituru za dnevni boravak,tepihe, peškire, sudne krpe, hranu, okrečenu prostoriju i još mnogo mnogo toga. Vidjeti nju sretnu i zadovoljnu svima nama mnogo znači. Ali i još je mnogo toga što baki treba.U posjeti su nam bili i predstavnici Centra za socijalni rad. Ovo je samo početak….idemo dalje. Sutra nastavljamo sa našim volonterskim akcijama!

  [Detaljnije…]

 • Volonterska akcija čišćenja kod bake Drine

  04

  Dragi nasi sugrađani, prijee neki dan ste vidjeli da smo započeli sa akcijom pomoci siromasnim a ljudima koji žive sami bez ikoga i kojima je potrebna pomoć. Danas smo započeli sa čišćenjem kuće starice iz nasih priča. Sedam volontera je učestvovalo prvog dana ove akcije. Tuga i jad, sve i onako trošno i staro danas smo izbacili i zapalili jer drugačije niti je moglo niti smo smjeli ostaviti u kući. Molimo Vas ako imate etisom, linoleum koji Vam ne treba mali frizider, koju serpu, posteljine, neki peskir, pozovite nas sve joj je potrebno. Ukoliko imate stari kauc, viška jorgan ili bilo što drugo sve će nam dobro doći da joj uredimo mali skromni dom.. Pozovite nas na 052/231-155 mi ćemo od Vas preuzeti sve i odnijeti onima kojima je potrebno. Vaš “DON”.

  [Detaljnije…]

 • Nagrade povodom “Međunarodnog dana volontera”

  01

  Da biste postali volonter/ka dovoljni su pozitivan stav, volja za učenjem, malo kreativnosti i mrvica fleksibilnosti. Sve ovo prepoznali su volonteri Lokalnog volonterskog servisa UG “DON” Prijedor i četvrtu godinu za redom nalazimo se među deset najboljih organizatora volontiranja u Republici Srpskoj i naši volonteri među deset najboljih volontera u Republici Srpskoj. Sinoć je u Banskim Dvorima održana proslava “Međunarodnog dana volontera” u organizaciji Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, te dodijeljene nagrade najboljim volonterima i organizatorima volontiranja. Udruženju građana “DON” i našoj najboljoj volonterki u 2016. godini Bojani Mutić dodijeljene su Diplome za poseban doprinos razvoju volonterizma u 2016 godini.

  [Detaljnije…]

 • Stigla drva za baku Drinu

  04

  Još jednom smo dokazali da se može. Nakon što smo objavili priće o našim sugrađanima kojima je potrebna pomoć, donacije su počele da pristižu. Zahvaljujući Petru Paunoviću, koji je donirao drva, danas smo obradovali baku Drinu sa prikolicom drva.

  [Detaljnije…]