• Regionalni koordinatori Koalicije ”Pod lupom” počeli sa radom

  regionalni

  Regionalni koordinatori, njih sedam, su angažovani na period od osam mjeseci i raspoređeni su u sedam regionalnih ureda tako da svako od njih pokriva određeni broj izbornih jedinica kako bi se obuhvatila cijela država.

  Aktivnosti koordinatora u narednom periodu će biti komunikacija sa Glavnim uredom Koalicije ”Pod lupom”, lokalnom izbornom administracijom, ograncima političkih subjekata, policijom, medijima i građanima, te koordinisanje radom 42 dugoročna posmatrača koji treba da edukuju 3.000 građanskih posmatrača širom Bosne i Hercegovine.

  [Detaljnije…]

 • Udruženje DON na prijemu kod EU ambasadora

  photo 3

  Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini i ove godine obilježava Dan Evrope u cijeloj zemlji, brojnim događajima i aktivnostima, a u okviru ”Evropske sedmice”.

  Tim povodom, šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU ambasador Lars-Gunnar Wigemark bio je domaćin prijema koji je  održan u četvrtak 12.05.2015. u tvrđavi Kastel u Banjoj Luci.

   

 • Edukacija – Biznis plan sa osnovama marketinga

  biznis plan

  Nakon zimske pauze nastavili smo sa edukacijama u sklopu projekta “Razvojem korparstva do samozaposlenja”, kojeg implementiramo na podrucju opstina Šamac i Domaljevac – Šamac.Ovog puta korisnici su prisustvovali edukaciji iz oblasti Biznis plana sa osnovama marketinga, koja će im pomoci u njihovom daljem radu i boljem planiranju proizvodnje,prodaje i plasiranja proizvoda na tržište.Projekat “Razvojem korparstva do samozaposlenja” se realizuje u sklopu UNDP-ovog projekta “Jačanje lokalne demokratije/demokracije IV – LOD IV” kojeg finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona evra.

 • IPA Croatia-Bosnia and Herzegovina-Montenegro 2014-2020.

  ipaz

  U prostorijama Udruge IKS iz Petrinje, juče (28.04.2016. god) održan je sastanak između potencijalnih partnera u pisanju projektnog prijedloga u programu Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme Croatia-Bosnia and Herzegovina-Montenegro 2014-2020. UG “DON” je predstavnik BiH, dok su sastanku još prisustvovale Udruge iz Sisačko – Moslovačke županije, HZZ Sisak i Centar za socijalnu skrb.

 • Kafa sa potrošačima u Kostajnici

  kostajnica 1

  Kafu sa potrošačima pili smo u Kostajnici. I ova pogranična Opština ima puno problema iz oblasti zaštite potrošača, kroz razgovor sa građanima dali smo odgovore na mnoga pitanja i lična iskustva potrošača. “Kafa sa potrošačima” je organizovana u sklopu projekta “Edukovan trgovac – Zaštićen potrošač” koji je podržan od strane Ministarstva trgovine i turizma Vlade RS.