• Koalicija “Pod lupom”poziva građane BiH na nestranačko posmatranje Lokalnih izbora

  lupa 1
  Koalicija za slobodne i poštene izbore ”Pod lupom” čiji je DON član, čini šest organizacija civilnog društva iz cijele Bosne i Hercegovine, je na današnjoj konferenciji za medije u Sarajevu pozvala građane da se prijave za posmatranje Lokalnih izbora 2016. koji će se održati 2. oktobra.

  Građani/ke se mogu prijaviti za posmatranje izbora putem besplatnog telefona 080 05 05 05, internet stranice www.podlupom.org ili direktno na terenu preko posmatrača ili regionalnih ureda Koalicije. Građani/ke mogu na ovaj broj telefona prijaviti sve uočene pred/izborne nepravilnosti koje će biti proslijeđene nadležnim institucijama na dalje razmatranje.

  [Detaljnije…]

 • Sastanak dugoročnih posmatrača (LTOa) za Prijedorsku regiju

  ??????????????????????

  UG “DON” kao članica Koalicije Pod lupom, 13.07.2016. godine (srijeda) odžala je prvi sastanak dugoročnih posmatrača (LTO) za predstojeće izbore. LTO-i su zaduženi za koordinaciju aktivnosti u predizbornom i izbornih aktivnosti za Regiju Prijedor koju čini 16 opština.

 • Biciklijada “Kilometri prijateljstva”

  ??????????????????????

  Grupa privrednika, ljubitelja biciklizma biciklističkog kluba “BAMBI” iz Slovenije, svake godine biciklima prelazi određeni broj kilometara iz Slovenije u druge države. Ove godine odabrali su da im jedna od desinacija bude i Grad Prijedor. UG “DON” je u svrhu njihovog dolaska preuzelo na sebe organizaciju humanitarno sportske manifestacije pod nazivom “kilometri prijateljstva”. U susret održavanju manifestacije održan je i sastanak radne grupe kojem su prisustvovali predstavnici UG „DON“ kao organizatora, zatim predstavnici Nacionalnog parka „Kozara“, Turističke organizacije grada Prijedora, Udruženja žena „Rudarka“ iz Ljubije, CJB Prijedor. Danilo Avramov i predstavnik biciklističkog kluba „Austronet-procycling” iz Prijedora. Na sastanku su podijeljeni zadaci oko organizacije manifestacije i pripreme dočeka i boravka učesnika kao i prezentacije grada Prijedora. U cjelokupnoj organizaciji i implementaciji manifestacije učestvovaće volonteri LVS-a “DON” Prijedor. Manifestacija se održava od 29. do 31.07.2016 godine u Prijedoru i na Kozari.

 • Radionica dekupaža u LVS-u DON

  09

  Dvodnevna radionica u lokalnom volontreskom servisu DON okupila je 8 volontera u dva termina 29.06. i 01.07. 2016. Volonteri su učili osnovne tehnike dekupaža na drvetu i staklu.

  [Detaljnije…]

 • Uspostavljanje katastra nepokretnosti – uloga žena kao nosilaca prava svojine

  IMG_0987

  DON učestvovao na okruglom stolu: “Uspostavljanje katastra nepokretnosti – uloga žena kao nosilaca prava svojine”, koji se održao u Prijedoru, 22.06.2016.godine. Okrugli sto je organizovala Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS u saradnji sa CILAP Projektom.