• Dodjela novogodišnjih paketića

  001

  U sklopu akcije “Naših prvih 18″ a uz pomoć drugara iz firme “EASTCODE” organizovali smo dodjelu paketića za socijalno ugroženu djecu našeg grada. Lijepo je izmamiti osmjeh na lica naših malih drugara.

  [Detaljnije…]

 • Izložba o sarajevskoj haggadi

  01-hg

  U sklopu akcije “Naših prvih 18 “, sa kojom obilježavamo 18 godina postojanja, poklonili smo svom Gradu izložbu koja govori o Sarajevskoj Haggadi, jevrejskom ilumunarnom kodeksu nastalom u XIV vijeku. Haggada je nastala u Španiji da bi nakon mnogih seoba preko Italije 1894 godine stigla u Sarajevo i postala vlasništvo muzeja u Sarajevu.Knjiga se nakon preživjelih nekoliko ratova i danas nalazi u Zemaljskom muzeju u Sarajevu gdje se čuva u sef sobi muzeja.Zbog osjetljivosti materijala knjiga se rijetko izlaže i to u posebnim svjetlosnim i klimatskim uslovima.

  [Detaljnije…]

 • Volonterska akcija – uređenje dvorišta

  15-z

  Danas smo nastavili sa još jednom volonterskom akcijom u okviru akcije “Naših prvih 18″. Devet volontera okrečilo je zid koji je bio prljav i narušavao izgled ulaza škole “Desanka Maksimović”. Kao nastavak zajedničke saradnje sa ovom školom učenici i volonteri LVSa Prijedor uklonili su ružne natpise koji su se nalazili na zidu. Dobro je biti dobar.

  [Detaljnije…]

 • Volonterska akcija ukrašavanja parka sa udruženjem “Neven”

  07

  Još jedna u nizu volonterskih akcija u okviru akcije “Naših prvih 18″ . Volonteri UG “DON” njih 6, danas je zajedno sa udruženjem “Neven” okitilo jelku u parku na Pećanima. Ukrase su izradili članovi udruženja “Neven” i okitili jelku sa zanimljivim porukama o ljubavi, sreći i prijateljstvu, te najboljim željama za 2017 godinu.

  [Detaljnije…]

 • Volonterska akcija čišćenja kod dede Dušana – drugi dan

  02

  I danas smo ponovo bili vrijedni. Dio ekipe nakon obavljenog posla kod Dede Dušana, otišao je do Bake Drine, da joj uruči frižider, hranu, da se postavi linoleum i tepih u dio kuće u kojem ova starica najviše boravi, Posto Baka Drina nema vodu u kući, naše kolege su joj fino “obukle” česmu koja se nlazi ispred kuće da voda ne smrzne. Druga ekipa, 7 volontera kod Dede Dušana je završavala od juče započeto.. Efekte će te vidjeti.. Hvala svima, ali Vaša pomoć i podrška nam je i dalje potrebna…. Neki krevet, posteljina, jorgan, jastuk, deka bi nam itekako dobro doslo… a i šporet na drva ili neka peć ukoliko imate a da Vam netreba…Vaš “DON” 052/231-155… “DOBRO JE BITI DOBAR”

  [Detaljnije…]