• Konferencija pod nazivom “Ja sam potrošač-Imam pravo biti saslušan i zastupan”

  Konferencija pod nazivom “Ja sam potrošač-Imam pravo biti saslušan i zastupan” održana jedanas u Sarajevu uz finansijsku podršku Federalnog Ministarstva Trgovine a uz organizaciju Udruge FUTURA iz Mostara. Zaštita potrošača važan je segment u svakodnevnom životu građana a podrška i iskustva DON-a uspješno su prenesena kako u radu Savjetodavnih tijela tako i u radu Komisija za rješavanje reklamacija potrošača formiranih u javnim komunalnim preduzećima u svim lokalnim zajednicama prijedorake regije. I dalje smo tu za sve Vas. Vas DON u Zaštiti prava potrošača..

  [Detaljnije…]

 • Svaki mjesec na Radiju Novi Grad

  Poštovani potrošači, od mjeseca novembra slušamo se svaki mjesec na Radiju Novi Grad.. Vaš DON u zaštiti prava potrošača.

 • Zaštiti prava potrošača

  Poštovani potrošači,
  ovih dana imamo mnogo pritužbi na usisivače. U prilogu želimo da Vam damo kratko uputstvo na šta obratiti pažnju prilikom kupovine jednog ovakvog kućnog aparata. DOBRO OBRATITE PAŽNJU na nekoliko segmenata:
  1.Usisna snaga
  Pri kupovini usisivača pored priključne snage motora trebalo bi obratiti pažnju i na usisnu snagu. Izražava se u vatima ili kilopaskalima (1 kilopaskal (kPa) = 13 vati (w)) i tačno određuju jačinu usisavanja. Na svakom uređaju je istaknuta maksimalna usisna snaga, a kod većine postoje i regulatori za jačinu. Današnji modeli uglavnom imaju priključnu snagu između 1400W i 2000 W, a usisnu snagu iznad 400W.
  Potrebno je napomenuti i to da je sa jačom priključnom snagom veća potrošnja električne energije, što ne mora da znači da je jača i usisna snaga. Često se usisna snaga povezuje sa sistemom filtriranja, pa usisivači sa boljim filtriranjem i više filtera gube na usisnoj snazi, ali donose neke druge prednosti.
  2.Vrste filtera

  [Detaljnije…]

 • Zaštita prava potrošača

  Poštovani potrošači,
  svakodnevno naučimo nešto novo i važno što želimo i sa Vama podijeliti.
  Danas želimo da Vas upozorimo da je
  punjenje plinskih boca na mjestima koja nisu za to predvidjena STROGO ZABRANJENO!!!
  Plinske Boce kupovati isključivo kod ovlašćenih distributera koji posjeduju maloprodajna mjesta TNG-a (zamjena prazne za punu bocu)
  – Boce ne držati u prostorijama koje se nalaze ispod nivoa zemlje
  – Prilikom korišćenja bocu treba postaviti na propisana rastojanja od izvora toplote i izvora paljenja (na primer dva metra od peći, jedan metar od šporeta koji koristi TNG )
  – Bocu uvek držati u vertikalnom položaju

  [Detaljnije…]

 • Konferencija “Jačanje saradnje i razmjene iskustava nosilaca zaštite potrošača”

  “Jačanje saradnje i razmjena iskustava nosilaca zaštite potrošača” naziv je konferencije koja će u Bijeljini tokom dva dana okupiti sve relevatne faktore iz ove oblasti.

  Konferenciju je otvorila Suzana Gašić, ministarka trgovine i turizma Republike Srpske, a pored institucija za zaštitu potrošača BiH, učestvuju i predstavnici Srbije.

  Od početka godine na adrese udruženja potrošača pristiglo je gotovo 2.000 pritužbi potrošača. Najčešće se žale na ekonomske usluge, a probleme imaju i pri svakodnevnoj kupovini.

  [Detaljnije…]

Translate »