Građani o kvalitetu života

Udruženje građana „DON“ sprovodi ispitivanje stepena zadovoljstva građana kvalitetom i dostupnošću usluga na lokalnom nivou, kao što su npr. stanje vodovodne i kanalizacione mreže, prikupljanje i odvoz smeća, održavanje lokalnih ulica i puteva,  javni prevoz, kolektivno grijanje, dostupnost i kvalitet predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja, zdravstvenih usluga itd.

Ispitivanje stepena zadovoljstva građana, kvalitetom i dostupnošću javnih usluga na lokalnom nivou, provešće se istovremeno u 25 bh opština. Ovo ispitivanje će se izvršiti prema  „PULS“,  metodologiji specijalno razvijenoj za ove namjene. Tokom mjeseca aprila posebno obučeni anketari zakucaće na vrata građana  i zamoliti ih da ocjenama od 1 do 5 izraze stepen svog (ne)zadovoljstva navedenim uslugama.

Aktivnosti se odvijaju u okviru projekta  „Monitorig javnih usluga na lokalnom nivou – građani i lokalna vlast zajedno do bojih usluga“, koji realizuje Centar za promociju civilnog društva , u saradnji sa Udrženjima građana i uz finansijsku i moralnu podršku Fonda otvoreno društvo  BiH. U aktivnosti projekta biće uključeno više od 75 nevladinih organizacija i neformalnih grupa građana, kroz učešće u forumima, kampanji javnog zagovaranja i drugim aktivnostima projekta.

Translate »