Prezentacija rezultata projekta

Udruženje građana „DON“ (Demokratija-Organizovanje-Napredak) je u proteklih 10 mjeseci u 4 opštine USK i prijedorske regije (Prijedor, Kozarska Dubica, Sanski Most i Bosanski Petrovac) realizovalo projekat „Aktivizam mladih za bolji proces pomirenja u ruralnim multietničkim zajednicama“ podržan od strane Američke Ambasade (OPA).

Realizacijom projekta u 7 ruralnih multietničkih zajednica, realizovano je 7 građanskih akcija, kroz koje su riješeni odabrani infrastrukturni problemi.

MZ LJUBIJA-„Izgradnja autobusnih stajališta“

MZ ZECOVI – „Izgradnja dječijeg igrališta“

MZ BJELAJCI – „Izgradnja sportsko rekreativnog centra“

MZ POBRIJEŽJE – „   Stvaranje uslova za bolji rad mladih“

MZ STARI MAJDAN –„Adaptacija doma mjesne zajednice“

MZ BJELAJ – „Sanacija izvorišta Mađarac“

MZ BRAVSKO – „Izgradnja školskog dječijeg igrališta“

Sprovođenjem ovih akcija izgrađeni su bolji međuljudski odnosi, kao i razumijevanje između članova zajednice, što je dovelo do jačanja neraskidivih veza među ljudima kroz zajednički rad mladih iz različitih etničkih skupina na razvoju lokalnih akcionih planova i zajedničkom provođenju pilot akcija. U pilot projekte koje su kreirali građani mjesnih zajednice je uloženo 20859,65 KM kroz učešće Udruženja „DON“, lokalnih uprava i od strane građana kroz novac, robu ili usluge.

Za potrebe realizacije akcija u sedam mjesnih zajednica uloženo je 2773 volonterska sata, a u cjelokupan proces je uključeno 1657 građana kroz 94 različita sastanka u deset mjeseci.

Fotografije sa prezentacije rezultata možete pogledati OVDJE

Translate »