Završena manifestacija “Kilometri prijateljstva”

Grupa privrednika, ljubitelja biciklizma Biciklističkog kluba „Bambi”, iz Slovenije, svake godine biciklima prelazi određeni broj kilometara iz svoje u druge države. Ove godine su odabrali da im finalna destinacija bude grad Prijedor. Udruženje „DON”, je u svrhu njihovog dolaska, preuzelo na sebe organizaciju međunarodne – sportsko turističke manifestacije „Kilometri prijateljstva”.Manifestacija je podrazumijela dolazak 20 gostiju iz Slovenije biciklima u Prijedor  29.07.2016. godine, te biciklističku vožnju iz centra Prijedora do Mrakovice u subotu sa startom u 10:00 časova ispred robne kuće „Patrija”. U vožnji su učestvovali pored gostiju iz Slovenije i biciklisti iz Prijedora. Završna manifestacija je organizovana 30.07.2016. na Kozari, nakon završene vožnje, gdje su promovisana nova prijateljstva iz Slovenije, ljepote i ponuda planine Kozare, kao i domaći proizvodi potkozarskog kraja.
Pored svega navedenog, značaj manifestacije „Kilometri prijateljstva” je i u mogućnostima saradnje privrednika našeg Grada sa kolegama iz Slovenije, promociji planine Kozare i Prijedora kao turističke destinacije za slovenačke turiste kao i promocija biciklizma i zdravog života uopšte.
Nadamo se da će ova manifestacija postati tradicionalna i da ćemo u budućnosti proširiti broj učesnika i na druge države u okruženju.
Zahvaljujemo  se svima koji su podržali manifestaciju “Kilometri prijateljstva”: Grad Prijedor, Pekare: ROSSI, SANA, MARIĆ, ANJA, RUBIN, Mesnice: Kondić, Ljubičić, Srna, Trgovačke radnje: Tadić, Voće i povrće, Udruženja: Neven, Rudarka, zatim lIMes, PG Mira Drobnjak, Medar-Rade Radaković, Nacionalni park Kozara, CJB Prijedor, Hotel “Monument”, Biciklistički klub Austronet-procycling, Turistička organizacija Grada Prijedor, volonterima lokalnog volontrskog servisa “DON” (5 volontera).

Translate »