Promocija istraživanja zadovoljstva potrošača grada Prijedora

Udruženje „DON“ u sklopu aktivnosti na zaštiti potrošača prijedorske regije prikupilo je mišljenje građana na temu „Ocjena zadovoljstva potrošača trgovačkim radnjama u gradu Prijedoru“. Putem online i direktnog anketiranja građana obuhvaćeno je 1000 potrošača o kvalitetu pruženih usluga trgovačkih radnji u Prijedoru u sledećim kategorijama:nabavka sredstava za održavanje higijene, kupovina odjeće, računarska oprema, obuća, tehnička roba i prehrambeni proizvodi.

Nakon dva mjeseca prikupljanja mišljenja potrošača danas smo promovisali istraživanje i ovom prilikom, poslovnim subjektima sa najviše osvojenih glasova, dodjelili Plakete za 2018.godinu kao i posebne plakate „Potrošači i trgovci zajedno do istog cilja“. Dodjeljeni „Plakati“ pored informisanja potrošača o njihovim pravima imaju za cilj i promociju trgovaca koji se brinu o svojim kupcima.
Cilj organizovanja istraživanja i promocije istog je prije svega skrenuti pažnju trgovcima na značaj održavanja lojalnosti potrošača a sve u svrhu zaštite prava potrošača i kvalitetnijeg odnosa trgovaca prema njima.
U 2018.godini potrošači su svoje povjerenje dali u oblasti nabavke sredstava za održavanje higijene – trgovačkoj radnji „DM“, pri kupovini odjeće- trgovačkoj radnji „IMPERIJAL & CO-AZEL FRANCE“, računarska oprema – „EAST CODE“, obuća –„SPORT VISION“, tehnička roba – „ZEUS“ i prehrambeni proizvodi- tržni centar –„TROPIC“.

Na promociji su prisustvovali predstavnici Ministarstva trgovine i turizma, Inspektorata Republike Srpske, Republičkih i opštinskih inspekcija, Savjetodavnog tijela za zaštitu potrošača Grada Prijedora, Privredne komore, Zanatsko preduzetničkog udruženja, predstavnici trgovačkih radnji, građani/potrošači i predstavnici Udruženja građana.
Promocija je organizovana u sklopu projekta “Edukacijom trgovaca štitimo potrošače” koji je podržan od strane Ministarstva trgovine i turizma Vlade RS.

Translate »