Press Konferencija 11.06.2020. – Najava početka Akademije Političke Odgovornosti

Akademija političke odgovornosti

Udruženje građana „DON“ uz podršku „Programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM) uz finansijsku podršku Američke Agencije za međunarodni razvoj (USAID), organizuje „Akademiju Političke Odgovornosti“.

Akademija ima za cilj kroz edukativne module ojačati kapacitete mladih, predstavnika političkih partija sa područja grada Prijedora u svrhu stvaranja političkih lidera u budućnosti koji će promovisati nove vrijednosti.


Prva generacija polaznika “Akademije Političke Odgovornosti” će u trajanju od 5 mjeseci, prolaziti različite module edukacija na teme:

– Prevencija nasilnog ekstremizma i radikalizma, Nenasilna komunikacija i rješavanje konflikata nenasilnim putem,
– Mediji i govor mržnje,
– Vještine liderstva, lobiranja i javnog zagovaranja,
– Mladi u politici i diplomatiji kroz evropske integracije,
– Timski rad, volonterizam – građanski aktivizam.

Mladi iz političkih partija će zajedno raditi i na izradi platforme „Mirovinska omladinska politika“,koja će zagovarati proces izgradnje mira i pomirenja, povjerenja, razumjevanja i odgovornosti mladih ljudi u političkim partijama. Platforma će zagovarati i potpuno isključivanje govora mržnje u javnim i ličnim obraćanjima političkih predstavnika, podizati svijest predstavnika političkih partija i građana o postojanju drugih i drugačijih mišljenja i stavova o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti grada Prijedora i njegovih građana, a sve u svrhu što kvalitetnijeg života svih građana našeg Grada.

Poziv za učešće na Akademiji dobile su sve političke partije koje participiraju na području grada Prijedora a svoje predstavnike su predložili predstavnici 9 političkih partija.

Prvi modul na temu “Prevencija nasilnog ekstremizma i radikalizma, Nenasilna komunikacija i rješavanje konflikata nenasilnim putem” će se održati u period od 19.06.2020. godine do 21.06.2020. godine u Hotelu “Prijedor”.
Ako su Vam potrebne dodatne informacije, možete nas kontaktirati na broj telefona 052/231-155 ili na e mail info@donprijedor.org. Kontakt osoba Murisa Marić izvršna direktorica Udruženja građana „DON“.

“Projekat Akademija Političke Odgovornosti se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi IOM Bosnia and Herzegovina, uz finansijsku podršku USAID Bosnia and Herzegovina. #USAID #BHRI, #IOM,#DON

 

Translate »