Saopštenje za javnost “MLADI – SNAGA PRIJEDORA”

Govor mržnje nije novost u medijima, ali pojačana izraženost govora mržnje posebno je zapažena u periodu predizborne kampanje.
U cilju prevazilaženja ove pojave proteklog vikenda u sklopu Akademije Političke Odgovornosti obrađena je tema “Mediji i govor mržnje”. Učesnici Akdemije Političke Odgovornosti bili su mladi iz 9 političkih partija grada Prijedora. I ovu kao i proteklu edukaciju obilježo je konstruktivan dijalog, razvijanje komunikativnih sposobnosti, javni nastupi bez elemenata govora mržnje, a važni segment je spoznaja razlika između slobode govora i govora mržnje, te korištenje društvenih mreža.

Polaznica Akademije Političke Ogovornosti 2020. –Slobodanka R. je izjavila “Smatram da je ova edukacija značajno doprinijela razvoju svijesti mladih o krucijalnoj važnosti zagovaranja mira i jedinstva u našoj lokalnoj zajednici. Samo zajedničkim snagama možemo izgraditi bolji i perspektivniji Prijedor. A što se mene lično tiče, zahvaljujući ovom projektu naučila sam kako se lakše nositi sa pritiskom medija i tremom u javnom nastupu. Ovo iskustvo će značajno doprinijeti mom daljem profesionalnom razvoju.”

“Polaznik sam Akademije Političke Odgovornosti 2020., koja se održava u gradu Prijedoru. Od same Akademije očekujem da razvijem vještine komunikacije, razmjenjujem iskustva sa kolegama iz drugih političkih partija i što je najbitnije pozitivna atmosfera i lijepo druženje sa mladima iz drugih politčkih partija. Iskoristio bih priliku da se zahvlim Udruženju DON kao organizatoru ove Akademije”-istakao jeVedran Z. polaznik Akademije.”

“Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID)”.

Translate »