Saopštenje za medije

Edukacija – „Nadležnosti jedinica lokalne samouprave“
Mladi predstavnici političkih partija i Omladinskog savjeta Prijedor su učesnici projekta „Poboljšanje političkog i građanskog liderstva mladih u Prijedoru“.
Projekat ima za cilj kroz edukativne module i zagovaračke kampanje ojačati kapacitete mladih, predstavnika političkih partija i Omladinskog savjeta sa područja grada Prijedora u svrhu povećanja uključenosti mladih i građana u procese donošenja odluka.

Prva od edukacija na temu:„Nadležnosti jedinica lokalne samouprave“ je održana proteklog vikenda i imala je za cilj jačanje kapaciteta mladih kroz usvajanje informacija o nadležnostima određenih nivoa vlasti i načina uključivanja mladih u procese donošenja odluka.
Nakon usvojenih znanja i vještina na edukacijama, mladi će uz pomoć mentora zagovarati i 3 kampanje na teme:
– Preporuke za unapređenje dokumenta „Omladinska politika grada Prijedora“
– Uvođenje aktivnosti „Sat sa građanima“ u sklopu koje će predstavnici Skupštine grada Prijedora jednom mjesečno razgovarati sa građanima i saslušati njihove prijedloge za unapređenje kvaliteta života u našem Gradu.
– Preporuke za unapređenje dokumenta „Uputstva za organizovanje i sprovođenje izbora za članove savjeta mjesnih zajednica” u svrhu većeg uključivanja mladih u savjete mjesnih zajednica.
Nadamo se da će građani Prijedora a naročito mladi podržati kampanje svojih vršnjaka i učestvovati u anketama i drugim događajima koji će biti organizovani u svrhu zagovaranja boljeg položaja mladih u našem gradu.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodiIOM Bosnia and Herzegovinauz finansijsku podršku USAID Bosnia and Herzegovina.

Translate »