Okrugli sto u Doboju

Udruženje za zaštitu potrošača “DON”  i “TopeeR” organizovali su danas u Hotelu “Park” u Doboju sa početkom u 11.00 sati okrugli sto povodom prezentacije dokumenata nastalih zajedničkim radom Republičke tržišne inspekcije i Udruženja za zaštitu potrošača u oblasti borbe protiv korupcije.

Cilj cjelokupnog rada je unapređenje dosadašnje prakse koja pokazuje neujednačenost u radu inspekcijskih organa te je zajedničkom saradnjom Inspektorata i Udruženja kreiran novi transparentni mehanizam inspekcijskog nadzora prilikom rješavanja potrošačkih prigovora.

Osim toga, a prepoznajući značaj razmjene iskustava i unapređenja povoljnog okruženja za trgovce i potrošače, izrađen je dokument “Pravilnik o sadržaju i načinu dostavljanja izvještaja u postupku inspekcijskog nadzora po reklamacijama potrošača”, kojim se jasnije uređuje oblast inspekcijskog nadzora i ujednačenost postupanja na svim nivoima.

Ova aktivnost se provodi u okviru projekta  „Javni interes potrošača u borbi protiv korupcije u radu inspekcijskih službi – Monitoring potrošačkih prigovora“, koji Udruženje građana „DON“ sprovodi uz podršku Centra civilnih inicijativa  i  Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) kroz program USAID-ova podrška građanima u borbi protiv korupcije.

Cilj projekta je smanjenje mogućnosti za koruptivne radnje tokom inspekcijskog nadzora trgovačkih radnji u skladu sa potrošačkim prigovorima u Republici Srpskoj.

Translate »