Sokolac

Ranije smo pisali da se u JKP “Vodovod i kanalizacija” Sokolac još uvijek (13 godina) vodi stečajni postupak što predstavlja i svojevrsni fenomen.

Pored ovog problema, potrošači ne mogu ostvariti reklamacije na račune jer nema formirane Komisije za rješavanje reklamacija potrošača u javnom komunalnom preduzeću, već o svemu odlučuje stečajni upravnik. U okviru preduzeća, službe i dalje rade, isporučuju i naplaćuju vodu, ali evidenciju o potrošačima korisnicima usluga vodosnabdijevanja prepustili su ZEV koja je dostavila spisak ne vlasnika nekretnina već spisak korisnika. Problem jednog od potrošača ogleda se u tome da se račun za vodosnabdijevanje od dobijanja stambenog prostora vodio na njenog vlasnika, od prije dvije godine, račun se vodi na podstanara bez ikakvog obrazloženja. Pri tome su svi računi na vlasnika nekretnine uredno izmireni. U nekoliko navrata potrošač se obraćao JKP “Vrelo Bioštica” u stečaju, bezuspješno, te se epilog vraćanja dostave računa na vlasnika nekretnine morao zatražiti na sudu.

Izjašnjenjem stečajnog upravnika, stekli su se konačno uslovi da se račun za vodu, ponovo vodi na vlasnika nekretnine a ne na podstanara. U ovom slučaju sud je morao odlučiti ko je vlasnik a ko korisnik nekretnine. Pravda je možda spora, ali ipak dostižna. Obratite pažnju na dešavanja sa Vašim računima i nekretninama. Značaj rada Udruženja potrošača ogleda se u informisanju i pomoći potrošačima, a ovdje je vidljivo da zajedno možemo postići da se poštuje Zakon o zaštiti potrošača.

Translate »