• Postani član/ica tima “Mladi pravnici/e za bolje izbore u BiH”

  MLADI PRAVNICI/E ZA BOLJE IZBORE U BIH

  A. POZICIJA: Član/ica tima „Mladi pravnici/e za bolje izbore u BiH“ Koalicije za slobodne i poštene izbore „Pod lupom“ (UKUPNO 5 POZICIJA)

  B. MJESTO RADA: Bosna i Hercegovina (BiH)

  C. REFERENCA NA PROJEKAT: Sistemska transparentnost u izbornom procesu (STEP)

  D. TRAJANJE PROJEKTA: januar 2020. – 31. januar 2023.

  E. TRAJANJE ZADATKA I IZVJEŠTAVANJE: Trajanje angažmana članova/ica tima „Mladi pravnici/e za bolje izbore u BiH“ planira se na period do ukupno 45 dana u periodu novembar 2021. – novembar 2022.

  [Detaljnije…]

 • Press konferencija – Završnica projekta

  Mladi predstavnici političkih partija i Omladinskog savjeta Prijedor u prethodnih 5 mjeseci učestvovali su u aktivnostima projekta „Poboljšanje političkog i građanskog liderstva mladih u Prijedoru“.
  Projekat je imao za cilj kroz edukativne module i zagovaračke kampanje ojačati kapacitete mladih, predstavnika političkih partija i Omladinskog savjeta sa područja grada Prijedora u svrhu povećanja uključenosti mladih i građana u procese donošenja odluka.

  [Detaljnije…]

 • “KILOMETRI PRIJATELJSTVA 2021”

  Prethodnog vikenda u našem Gradu organizovali smo petu po redu manifestaciju “Kilometri prijateljstva”. Pet godina druženja, saradnje i prijateljstva je nakon godine pauze nastavljeno kao i ranijih godina. Naši prijatelji iz Slovenije su i dalje oduševljeni gostoprimstvom svih naših sugrađanja i najavljuju dolaske i u narednim godinama. Članovi biciklističkog kluba Bam.Bi iz Slovenije su svojevrsni promoteri našeg Grada i u toku godine sa svojim porodicama dolaze u obilazak Kozare i ostalih njima interesantnih destinacija u našem Gradu. Uspješna saradnja se nastavlja i u narednim godinama. Zahvaljujemo se Gradskoj upravi grada Prijedora na podršci ovoj manifestaciji a mi ćemo se potruditi da iduće godine budemo još bolji domaćini.

  [Detaljnije…]

 • Posjeta Centaru za posjetioce „Pecka“

  Mladi učesnici projekta „Poboljšanje političkog i građanskog liderstva mladih u Prijedoru“ posjetili su Centar za posjetioce „Pecka“ u opštini Mrkonjić Grad. Razlog posjete je upoznavanje sa primjerima dobre prakse, odnosno iz „prve ruke“ saznati kako iskoristiti prirodna bogatstva i ruralne mjesne zajednice, za izradu samoodrživog turističkog proizvoda. Ljubazni domaćin im je objasnio kako od devastirane, odavno zatvorene seoske škole, izraditi Centar koji je početna i povratna tačka za izlete, penjanje, vožnju biciklima, planinarenje visokom Krajinom, sastanke sa vodičima i dr. Jedan od veoma bitnih aspekata djelovanja Centra je organizovanje škola u prirodi za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Djeca u direktnom kontaktu sa prirodom prolaze edukativne staze na kojima im se podiže svijest o očuvanju prirode, važnosti proizvodnje i konzumacije organske hrane. Centar posjeduje odgovarajuću infrastrukturu, parking mjesta za posjetioce, smještajne kapacitete kao i ugostiteljske sadržaje. U ponudi su i kvalitetni bicikli za iznajmljivanje, a u blizini Centra se može kampovati. U sklopu posjete je organizovan izlet na izvore rijeke Sane, koji su oduševili učesnike svojim izgledom i podigli njihovu svijest o zaštiti rijeke koja protiče i kroz njihov Grad. Iz ove posjete mladi su otišli pod utiscima i vjerom da se u selima grada Prijedora takođe može organizovati ovakav vid turističke ponude i to je nešto za šta će se zalagati u budućnosti.Udruženje “DON” implementira projekat uz podršku „Programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI),, koji sprovodi IOM Bosnia and Herzegovina uz finansijsku podršku USAID Bosnia and Herzegovina

  [Detaljnije…]

 • „Uređenje mosta na Bereku“

  Mladi učesnici projekta „Poboljšanje političkog i građanskog liderstva mladih u Prijedoru“ su organizovali akciju „Uređenje mosta na Bereku“. Akcija je podrazumjevala farbanje mosta i postavljanje žardinjera sa cvijećem.
  Ovom akcijom mladi su ugodno iznenadili svoje sugrađane i dali pozitivan primjer kako svako od nas može doprinjeti da nam Grad izgleda ljepše i urednije.
  Nadamo se da će ova akcija pokrenuti veliki broj sličnih i animirati ne samo mlade već i ostale građane Prijedora da učine naš Grad ljepšim mjestom za življenje.Udruženje “DON” implementira projekat uz podršku „Programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI),, koji sprovodi IOM Bosnia and Herzegovina uz finansijsku podršku USAID Bosnia and Herzegovina

  [Detaljnije…]

Translate »