• Udruženja potrošača u borbi za uređenje internet prodaje

  Potrošačke navike su se znatno promijenile u poslednje dvije godine, tako da u ovom vremenu i našoj zemlji svjedočimo popularizaciji e-trgovine i sve većem broju potrošača koji se odlučuju trgovati na ovaj način. Pored udobnosti i konfora vlastitog doma, velikog izbora ponude i olakšanog načina nabavke roba i usluga, najveća mana online trgovine je njen negativan utjecaj na tradicionalnu trgovinu, jer povećan obim online narudžbi umanjuje obim poslovanja u tradicionalnim trgovinskim radnjama, koje gube prihode što znatno umanjuje i potrebu za radnom snagom. S druge strane, e-trgovina pruža prilike svima onima koji su spremni prilagoditi se i dio poslovanja prebaciti na online poslovanje.

  [Detaljnije…]
 • Prava potrošača nisu adekvatno zaštićena kada je u pitanju 🛒kupovina putem 💻interneta

  Prava potrošača nisu adekvatno zaštićena kada je u pitanju 🛒kupovina putem 💻interneta, zaključak je analize koju su sprovela udruženja za zaštitu potrošača Bosne I Hercegovine. 📌 Trgovačke metode koje se odnose na e-trgovinu u Bosni I Hercegovini nisu u dovoljnoj mjeri pravno uređene, potrošači su izloženi riziku od prevare, i u najvećem broju slučajeva poštovanje njihovih potrošačkih prava prepušteno je dobroj volji e – trgovaca.

  [Detaljnije…]
 • Danas su nas potrošači slušali u Kostajnici

  Prostor u kojem je smješten Radio Kostajnica je jedan od teže oštećenih prostora u potresu od prije mjesec dana. 📌Novinarsko- tehnička ekipa iako u otežanim uslovima i dalje radi svoj posao. Potrošači su danas imali priliku da čuju šta je sve aktuelno a vezano za potrošačka prava. ❗Vaš DON u zaštiti prava potrošača ❗

   

 • Današnje gostovanje u Kozarskoj Dubici

  ❗Iako je zgrada🏫 u kojoj se nalazi radio stanica pogođena zemljotresom i uveliko van funkcije, danas smo ipak za slušaoce u Kozarskoj Dubici uradili veoma interesantnu radio emisiju o potrošački pravima. 📌 Vaš DON u zaštiti prava potrošača❗
 • Konferencija pod nazivom “Ja sam potrošač-Imam pravo biti saslušan i zastupan”

  Konferencija pod nazivom “Ja sam potrošač-Imam pravo biti saslušan i zastupan” održana jedanas u Sarajevu uz finansijsku podršku Federalnog Ministarstva Trgovine a uz organizaciju Udruge FUTURA iz Mostara. Zaštita potrošača važan je segment u svakodnevnom životu građana a podrška i iskustva DON-a uspješno su prenesena kako u radu Savjetodavnih tijela tako i u radu Komisija za rješavanje reklamacija potrošača formiranih u javnim komunalnim preduzećima u svim lokalnim zajednicama prijedorake regije. I dalje smo tu za sve Vas. Vas DON u Zaštiti prava potrošača..

  [Detaljnije…]

Translate »