SONVO 2016

LVS “DON” na sedmom izdanju manifestacije „Međunarodni sajam omladinskih nevladinih organizacija SONVO 2016.“  održanom u subotu 06. avgusta 2016. godine na glavnom trgu u Ljubiji s početkom u  18:00 časova u sklopu obilježavanja stogodišnjice od osnivanja rudnika u Ljubiji.

Razlog zbog koga ove godine SONVO se održava u Ljubiji je taj što se ove godine obilježava stogodišnjica od osnivanja Rudnika željezne rude Ljubija, koji je najviše zaslužan za razvoj današnjeg Prijedora. Takođe, naš cilj je i promocija Ljubije među građanima Prijedora, a posebno među mladima, od kojih mnogi nikad nisu bili u Ljubiji niti poznaju veoma bogatu istoriju tog malog, nepravedno zapostavljenog mjesta, navodi se u saopštenju UG ALD Prijedor.

Pored omladinskog sajma, istog dana u sklopu obilježavanja stogodišnjice rudnika, realizovane su i druge aktivnosti u saradnji sa Udruženjem Program Prijedor iz Trenta i Gradom Prijedorom, kao što su: priprema i distribucija tradicionalnih lokalnih i italijanskih jela posjetiocima i učesnicima, nastup kulturno-umjetničkih društava, premijera omladinske pozorišne predstave „Romeo i Julija“, realizacija murala na jednoj od fasada u Ljubiji od strane italijanskih umjetnika i na kraju, koncert grupe Regina.

Translate »