• Konferencija “Doprinos mreža OCD unapređenju kulturnog naslijeđa u BiH”

  Više od 60 zaljubljenika u kulturu na današnjoj Konferenciji “Doprinos mreža OCD unapređenju kulturnog naslijeđa u BiH” u Hotelu Evropa.

  Kroz tri dinamična panela, sudionici su razgovarali o unapređenju kulturnog naslijeđa u BiH, dijelili iskustva s kolegama iz regije i Europe, te osvjetlili izazove i prilike u očuvanju kulturne baštine.

  [Detaljnije…]
 • Edukacija na temu: “Preventivna zdravstvena zaštita žena i djevojaka”

  Organizovali smo edukaciju na temu „Preventivna zdravstvena zaštita žena i djevojaka“ u objektu područnog odjeljenja škole „Dositej Obradović“ na Hambarinama za osoblje škole i majke učenika/ca. Edukacijom su učesnice informisane o značaju prevencije od karcinoma dojke, kako uraditi samopregled, kako se liječiti i sl.

  [Detaljnije…]
 • KILOMETRI PRIJATELJSTVA

  Ove godine naši dragi prijatelji iz Slovenije iz biciklističkog kluba “Bam.Bi”, ponovo su prešli 300 km kako bi po osmi put posjetili naš grad Prijedor. Da Prijedor ima šta da ponudi i da mu se rado vraćaju, upravo je ovo dokaz “Kilometara prijateljstva” između ekipe Bam.bija i ekipe “DON” iz Prijedora.

  [Detaljnije…]
 • GERONTODOMAĆICE POMAŽU IZNEMOGLIM I BOLESNIM OSOBAMA

 • Obuka “Kulturna baština i turizam”

  U Sarajevu održana obuka “Kulturna baština i turizam” za predstavnike Mreže organizacija civilnog društva u oblasti kulturnog naslijeđa iz FBiH.

  📍U srijedu je u Sarajevu, u organizaciji Asocijacije za interkulturalne aktivnosti i spašavanje naslijeđa u BiH, održana prva od tri obuke, koje imaju za cilj jačanje kapaciteta Mreže organizacija civilnog društva u oblasti kulturnog naslijeđa iz FBiH. 👉Obuci je prisustvovalo blizu 20 učesnika, predstavnika udruženja Mreže. Obuku je održao prof.dr. Almir Peštek na temu: “Kulturna baština i turizam”, a u okviru koje je pružio osnovne informacije o turističkoj valorizaciji kulturne baštine. Kroz konkretne primjere predstavnici udruženja su dobili smjernice o načinu primjene marketinga u kulturnom turizmu, sa posebnim osvrtom na digitalni pristup u marketingu. Profesor Peštek posebno je naglasio dio koji se odnosio na razvoj i pozicioniranje brenda. Učesnici su kroz razmjenu mišljenja i primjere drugih brendova diskutovali o načinu na koji svoj brend mogu podići na novi nivo i učiniti ga prepoznatljivim. Također se govorilo i o sistemskim problemima sa kojima se učesnici u svom djelovanju susreću, te najpovoljnijem pristupu i rješenjima za iste.

  [Detaljnije…]
Translate »