• Obuka “Prijetnje kojima je izložena baština i uloga nevladinog sektora u zaštiti” za predstavnike Mreže organizacija civilnog društva u oblasti kulturnog naslijeđa iz RS

  📍Nakon Sarajeva, u Doboju je jučer održana obuka “Prijetnje kojima je izložena baština i uloga nevladinog sektora u zaštiti” za predstavnike Mreže organizacija civilnog društva u oblasti kulturnog naslijeđa iz RS.🔈Bila je ovo završna obuka u cilju jačanja kapaciteta Mreže RS.❗Obuci je prisustvovalo preko 20 učesnika, predstavnika udruženja Mreže. Obuku je održala Mirela Mulalić Handan, pomoćnica izvršnog funkcionera za nasljeđe pri Komisiji za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine.📌Cilj obuke je priprema polaznika za konkretne procese prepoznavanja prijetnji kojima je izložena kulturna baština, identificiranje uloge i načina djelovanja civilnog sektora na spašavanju baštine i podsticanje na razvijanje aktivnije saradnje nevladinog i vladinog sektora u tim nastojanjima.📣Na konkretnim primjerima izloženi su problemi sa kojima se suočavamo u očuvanju kulturne baštine, te je istaknut značaj civilnog sektora u ovom segmentu.📍Kroz vježbe učesnici su u grupama radili na identifikaciji prijetnji za pojedina dobra. Nakon čega su predložili aktivnosti koje je neophodno poduzeti na otklanjanju ili ublažavanju uticaja.

  [Detaljnije…]
 • Okrugli sto u Doboju

  Udruženje za zaštitu potrošača “DON”  i “TopeeR” organizovali su danas u Hotelu “Park” u Doboju sa početkom u 11.00 sati okrugli sto povodom prezentacije dokumenata nastalih zajedničkim radom Republičke tržišne inspekcije i Udruženja za zaštitu potrošača u oblasti borbe protiv korupcije.

  [Detaljnije…]
 • Smart Start

  Udruženje DON u sklopu projekta Smart Start, učesnik edukacije,  modul IV, poslovanje socijalnog predzeća kroz ključne tačke.

  [Detaljnije…]

 • Modul II SMART START

  Predstavnici DON-a na edukaciji u okrivu Smart Start programa  na temu: poslovni model i vrijednosti ponudjenih usluga.

  [Detaljnije…]

 • Mrežni sastanak “Social Enterpreneurship Network for Youth Employment”

  Udruženje DON prisustvuje sastanku u sklopu projekta “Social Enterpreneurship Network for Youth Employment” u hotelu Jelena u Banja Luci.

  [Detaljnije…]

Translate »