• Trodnevna obuka za skoro 100 dugoročnih posmatrača/ica

  Koalicija „Pod lupom“ je započela trodnevnu obuku za skoro 100 dugoročnih posmatrača/ica koji će nakon obuke početi sa tromjesečnom posmatračkom misijom u BiH i raditi na posmatranju rada lokalnih izbornih komisija i poštivanja rokova propisanih izbornim kalendarom, evidentiranju i prijavi izbornih nepravilnosti i prevara, posmatranju izborne kampanje i medijskog izvještavanja, te pripremi posmatrača/ica izbornog dana.

  [Detaljnije…]
 • 5 je do 12: Koalicija „Pod lupom“ na ulicama širom BiH upozorava da je ostalo još malo vremena za izbornu reformu

  Saopštenje za javnost i medije, (20.04.2022.)

  Predstavnici Koalicije za slobodne i poštene izbore „Pod lupom“ su danas sa više od 40 partnerskih organizacija civilnog društva širom Bosne i Hercegovine izašli na ulice u simbolično vrijeme, petdo dvanaest, da poruče da je ostalo još jako malo vremena za unapređenje izbornog procesa u BiH.Ostalo je još 15 dana do raspisivanja Opštih izbora i jako malo vremena za izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

  [Detaljnije…]
 • Potpisivanje peticije Prijedor

  Udruženje “DON”, član Koalicije po lupom u Prijedoru nastavlja prikupljani potpise građana za uvođenje novih tehnologija u izborni proces#eubih#koalicijapodlupom#UdruzenjeDON

  [Detaljnije…]
 • U više od 70 bh. gradova i općina pokrenuta peticija za uvođenje novih tehnologija u izborni proces

  Kampanja unapređenja izbornog procesa Koalicije „Pod lupom“ će se oslanjati na aktivno učešće bh. građana i građanki u zahtjevu za uvođenje novih tehnologija u izborni proces, i to potpisivanjem građanske peticije širom Bosne i Hercegovine za sprečavanje izbornih krađa i prevara na izborni dan, uvođenjem elektronske identifikacije birača i mašina za skeniranje glasačkih listića.

  Danas će preko 60 organizacija civilnog društva iz cijele Bosne i Hercegovine u više od 70 gradova i općina izaći na ulice da dobiju podršku građana i građanki za unapređenje izbornog procesa. Svi građani i građanke će imati priliku potpisati peticiju jer će narednih osam dana (od 15.12. do 22.12.), svakodnevno biti organizovani ulični štandovi na kojima će biti moguće potpisati peticiju.

  [Detaljnije…]
 • Postani član/ica tima “Mladi pravnici/e za bolje izbore u BiH”

  MLADI PRAVNICI/E ZA BOLJE IZBORE U BIH

  A. POZICIJA: Član/ica tima „Mladi pravnici/e za bolje izbore u BiH“ Koalicije za slobodne i poštene izbore „Pod lupom“ (UKUPNO 5 POZICIJA)

  B. MJESTO RADA: Bosna i Hercegovina (BiH)

  C. REFERENCA NA PROJEKAT: Sistemska transparentnost u izbornom procesu (STEP)

  D. TRAJANJE PROJEKTA: januar 2020. – 31. januar 2023.

  E. TRAJANJE ZADATKA I IZVJEŠTAVANJE: Trajanje angažmana članova/ica tima „Mladi pravnici/e za bolje izbore u BiH“ planira se na period do ukupno 45 dana u periodu novembar 2021. – novembar 2022.

  [Detaljnije…]

Translate »