• Edukacija na temu: “Preventivna zdravstvena zaštita žena i djevojaka”

  Nastavljamo sa edukacijama na temu „Preventivna zdravstvena zaštita žena i djevojaka“. Danas smo bili u Osnovnoj školi „Ćirilo i Metodije“u Trnopolju. Uposlenike škole i majke učenika/ca. informisali smo o značaju prevencije od karcinoma dojke, kako uraditi samopregled, kako se liječiti i sl.

  [Detaljnije…]
 • Održana edukacija u MZ Brezičani na temu zaštite potrošača

  Dana 12.10. u prostorijama MZ Brezičani održana je treća u nizu edukacija na temu zaštite potrošače, koje se održavaju u okviru projekta „Svi mi, smo potrošači“, koji se provodi u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD 2, koji finansira Evropska unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), uz podršku Grada Prijedor.

  [Detaljnije…]
 • POSTANI POSMATRAČ IZBORNOG DANA

  Koalicija za slobodne i poštene izbore ”Pod lupom” poziva građane i građanke Bosne i Hercegovine da se prijave za građanske i nestranačke posmatrače i posmatračice izbornog dana.

  Posmatrači i posmatračice će raditi na uočavanju i prijavi izbornih nepravilnosti čime će doprinijeti zaštiti izborne volje građana i građanki.

  Prijavu za posmatranje izbora moguće je izvršiti putem besplatne telefonske linije 080 05 05 05 i web stranice www.podlupom.org putem obrasca Postani posmatrač/ica.

  #koalicijapodlupom #podlupom #eubih #USAIDBIH #OSCEBiH

 • PRIJAVI IZBORNE NEPRAVILNOSTI

  Koalicija za slobodne i poštene izbore ”Pod lupom” poziva građane i građanke Bosne i Hercegovine da prijave uočene izborne nepravilnosti besplatnim pozivom na broj telefona 080 05 05 05 ili putem web stranice www.podlupom.org.

  Daj svoj doprinos slobodnim i poštenim izborima!

  #koalicijapodlupom #podlupom #eubih #USAIDBIH #OSCEBiH

 • Trodnevna obuka za skoro 100 dugoročnih posmatrača/ica

  Koalicija „Pod lupom“ je započela trodnevnu obuku za skoro 100 dugoročnih posmatrača/ica koji će nakon obuke početi sa tromjesečnom posmatračkom misijom u BiH i raditi na posmatranju rada lokalnih izbornih komisija i poštivanja rokova propisanih izbornim kalendarom, evidentiranju i prijavi izbornih nepravilnosti i prevara, posmatranju izborne kampanje i medijskog izvještavanja, te pripremi posmatrača/ica izbornog dana.

  [Detaljnije…]
Translate »