Održana edukacija u Ugostiteljsko-ekonomskoj školi

Iako su svi građani ujedno i potrošači, relativno mali broj građana je upoznat sa nekim od zakonom zagarantovanih potrošačkih prava, te se vrlo često suočavaju sa problemima nemogućnosti ostvarivanja potrošačkih prava koja su im garantovana Zakonom o zaštiti potrošača u RS i BiH. U planovima vrtića i škola nema edukacija o raznim segmentima potrošačkog društva. Iz tog razloga je u petak u okviru “Otvorenih dana sa potrošačima” održana edukacija o potrošačkim pravima učenicima Ugostiteljsko-ekonomske škole u Prijedoru. Ovom prilikom su učenici imali priliku da se upoznaju sa odredbama Zakona o zaštiti potrošača, dobiju pojašnjenje o načinima i koracima za ostvarivanje potrošačkih prava i kako da prepoznaju obmanu trgovaca i nepoštenu poslovnu praksu.

“Otvoreni dani sa potrošačima” se organizuju svakog drugog petka u mjesecu u Centru za savjetovanje i zaštitu potrošača, koji je osnovan u okviru projekta „Svi mi, smo potrošači“, koji se provodi u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD 2, koji finansira Evropska unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), uz podršku Grada Prijedor.

Posjetite Centar za savjetovanje i zaštitu potrošača, pozovite nas, prisustvujte predavanjima koja organizujemo po mjesnim zajednicama.

“Informisan potrošač=zaštićen potrošač”!

Translate »