Opština Brod je prva lokalna zajednica koja definiše odvoz otpada kroz broj odvoza

Na 33. Redovnoj sjednici koja je održana 15.12. 2023.godine, Skupština opštine Brod, usvojila je Odluku o prikupljanju, odvozu i deponovanju komunalnog otpada, kao i uređene cjenovnike usluga vodosnabdijevanja, komunalnog otpada, grijanja i usluga pogrebne djelatnosti.

Opština Brod usvajanjem navedene Odluke, je prva lokalna zajednica koja pored ostalog, odvoz otpada definiše kroz broj odvoza otpada iz domaćinstva a ne po m2 stambenog prostora. Dosadašnji objedinjeni cjenovnik je razvrstan u 4 odvojena cjenovnika po vrsti usluga, što nije bila dosadašnja praksa u KP “Komunalac” Brod. Potrebno je napomenuti da navedeno preduzeće obavlja sve tri vrste poslova, što svakako predstavlja teret radi različitosti navedenih usluga kojima se preduzeće bavi. U narednom periodu važno je da Skupština opštine Brod prepozna da se u KP “Komunalcu” ove djelatnosti trebaju razdvojiti u tri zasebne jedinice.

Navedene aktivnosti se provode u okviru projekta “Građani u borbi za smanjenje zloupotrebe javnih funkcija”, uz podršku Centara civilnih inicijativa i Američke agencije za razvoj (USAID) kroz program USAID ove podrške gradjanima u borbi protiv korupcije.#USAIDBIH, #USAinBiH

Translate »