• Prezentacije učeničkih projekata

  Nastavljamo sa aktivnostima projekta “Zajedno za svoje škole”. Danas su naši domaćini bili predstavnici JU OŠ “Jovan Cvijić” iz Brezičana.Svi učesnici su danas prezentovali svoje projektne prijedloge koje su izradili u sklopu ovoga projekta. Učenici JU OŠ “Jovan Cvijić” su odlučili da nabave odjeću za predstavnice školskog hora, učenici JU OŠ “Desanka Maksimović” školski razglas, učenici JU OŠ “Ćirilo i Metodije” nabavku tehničke opreme a učenici JU OŠ “Petar Kočić” nabavku školskih tabli.Predstavnik donatora Kompanije ArcelorMittal i predstavnica Udruženja “DON” dodjelili su grantove školama. Pored grantova predstavnici škola su od sponzora Kompanije “Sport Vision” dobili prigodne poklone koje će moći koristiti u pohađanju nastave fizičkog vaspitanja. Projekat “Zajedno za svoje škole” je u potpunosti podržan od strane Kompanije “ArcelorMittal”.

  [Detaljnije…]

 • Edukacija – Higijena, zdrava ishrana i reproduktivno zdravlje

  Nastavljamo sa edukacijama za učenike koji su učesnici projekta “Zajedno za svoje škole”. Danas su naši domaćini bili učenici OŠ “Ćirilo i Metodije” iz Trnopolja.Edukacija je organizovana na temu “Higijena, zdrava hrana i reproduktivno zdravlje”.Nakon veoma korisnog edukativnog dijela učenici su se iskušali u pripremi zdravog voćnog obroka. Iskazali su svoje kreativnost i na kraju svi zajedno uživali u svojim zdravim proizvodima.Naši domaćini su nam pokazali i svoj plastenik u kojem uspješno proizvode povrće, kao i cvjetne aranžmane koje uzgajaju i održavaju u svojoj školi.
  Projekat “Zajedno za svoje Škole” je podržan od Kompanije “ArcelorMittal” Prijedor.

  [Detaljnije…]

 • Edukacija “Vršnjačko nasilje”

  Danas smo u školi „Petar Kočić“,organizovali drugu po redu edukaciju u sklopu projekta “Zajedno za svoje škole”na temu „Vršnjačko nasilje“ koju su realizovali pripadnici Policijske uprave Prijedor. Učenicima je skrenuta pažnja na značaj prevencije vršnjačkog nasilja, pravovremenog prepoznavanja i prijavljivanja nadležnima.
  Projekat je u potpunosti podržan od strane Kompanije “ArcelorMittal” Prijedor.

  [Detaljnije…]

 • Početak projekta “Zajedno za svoje škole”

  Sastankom sa direktorima Škola i dogovorom oko plana aktivnosti, krenuli smo sa implementacijom projekta “Zajedno za svoje škole”. Projekat je podržan od strane kompanije “ArcelorMittal” Prijedor i podrazumjeva niz edukacija za učenike Osnovnih Škola “Desanka Maksimović”, “Ćirilo i Metodije; “Petar Kočić” i “Jovan Cvijić”.

  [Detaljnije…]

 • Da li Vam je poznato šta znače ovi znakovi?

  Poštovani potrošači, da li Vam je poznato šta znače znakovi na slici i koliko treba pažnje da posvetite kada kupujete bilo koji proizvod, ali i kada Vam i u šta pakuju proizvode. Nemojte kupovati proizvode ako nemaju oznaku CE- (značenje oznake-svaki proizvod na ovom području mora imati ovaj znak jer je on dokaz da je proizveden po bitnim direktivama Europske unije). Möbiusova petlja koja je međunarodni znak za ambalažu koja se reciklira. Andrijin krst/križ označava štetne i nadražavajuće proizvode, ali ako tu još stoji i Xn onda su to i opasni proizvodi. Na ovaj način želimo svima Vama da ukažemo kolio je značajna edukacija i koliko je potrebno da se i Vi uključite da bi ste što više znali o oznakama na ambalaži. Sve ovo nas dovodi do pitanja da li je baš svaki proizvod EKO proizvod iako to ima označeno na ambalaži. Prilikom kupovine obratite pažnju na različite oznake na proizvod ima i deklaracijama. VAŠ DON Zaštitnik prava potrošača.

  [Detaljnije…]

Translate »