• POSTANI POSMATRAČ IZBORNOG DANA

  Koalicija za slobodne i poštene izbore ”Pod lupom” poziva građane i građanke Bosne i Hercegovine da se prijave za građanske i nestranačke posmatrače i posmatračice izbornog dana.

  Posmatrači i posmatračice će raditi na uočavanju i prijavi izbornih nepravilnosti čime će doprinijeti zaštiti izborne volje građana i građanki.

  Prijavu za posmatranje izbora moguće je izvršiti putem besplatne telefonske linije 080 05 05 05 i web stranice www.podlupom.org putem obrasca Postani posmatrač/ica.

  #koalicijapodlupom #podlupom #eubih #USAIDBIH #OSCEBiH

 • PRIJAVI IZBORNE NEPRAVILNOSTI

  Koalicija za slobodne i poštene izbore ”Pod lupom” poziva građane i građanke Bosne i Hercegovine da prijave uočene izborne nepravilnosti besplatnim pozivom na broj telefona 080 05 05 05 ili putem web stranice www.podlupom.org.

  Daj svoj doprinos slobodnim i poštenim izborima!

  #koalicijapodlupom #podlupom #eubih #USAIDBIH #OSCEBiH

 • Trodnevna obuka za skoro 100 dugoročnih posmatrača/ica

  Koalicija „Pod lupom“ je započela trodnevnu obuku za skoro 100 dugoročnih posmatrača/ica koji će nakon obuke početi sa tromjesečnom posmatračkom misijom u BiH i raditi na posmatranju rada lokalnih izbornih komisija i poštivanja rokova propisanih izbornim kalendarom, evidentiranju i prijavi izbornih nepravilnosti i prevara, posmatranju izborne kampanje i medijskog izvještavanja, te pripremi posmatrača/ica izbornog dana.

  [Detaljnije…]
 • 5 je do 12: Koalicija „Pod lupom“ na ulicama širom BiH upozorava da je ostalo još malo vremena za izbornu reformu

  Saopštenje za javnost i medije, (20.04.2022.)

  Predstavnici Koalicije za slobodne i poštene izbore „Pod lupom“ su danas sa više od 40 partnerskih organizacija civilnog društva širom Bosne i Hercegovine izašli na ulice u simbolično vrijeme, petdo dvanaest, da poruče da je ostalo još jako malo vremena za unapređenje izbornog procesa u BiH.Ostalo je još 15 dana do raspisivanja Opštih izbora i jako malo vremena za izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

  [Detaljnije…]
 • Potpisivanje peticije Prijedor

  Udruženje “DON”, član Koalicije po lupom u Prijedoru nastavlja prikupljani potpise građana za uvođenje novih tehnologija u izborni proces#eubih#koalicijapodlupom#UdruzenjeDON

  [Detaljnije…]
Translate »