• Hvala našim dragim volonterima na još jednoj zasluženoj nagradi!

 • POZIV ZA VOLONTERE

  28. i 29. januara 2017. godine održava se tradicionalna manifestacija “Dani zime na Kozari”. Lokalni volonterski servis “DON” i ove godine svojim volonterskim radom podržava ovu manifestaciju, Ovom prilikom pozivamo sve volontere da nam se pridruže i ove godine, te svojim volonterskim radom podrže ovu manifestaciju. Prijaviti se možete na telefon UG “DON” 231-155, ili putem email-a: info@donprijedor.org, kao i putem FB poruka.

 • Volonterska akcija – uređenje dvorišta

  Danas smo nastavili sa još jednom volonterskom akcijom u okviru akcije “Naših prvih 18”. Devet volontera okrečilo je zid koji je bio prljav i narušavao izgled ulaza škole “Desanka Maksimović”. Kao nastavak zajedničke saradnje sa ovom školom učenici i volonteri LVSa Prijedor uklonili su ružne natpise koji su se nalazili na zidu. Dobro je biti dobar.

  [Detaljnije…]

 • Volonterska akcija čišćenja kod dede Dušana

  Još jedan uspješan dan. Deda Dušana smo danas obradovali samim dolaskom, a kada je volonterska ekipa od 9 volontera započela posao, deda se uplašio gdje će prenoćiti. U toku dana smo uspjeli sanirati krov i dimnjak, posatviti stiropor na tavanske grede, okrečiti prostor u kojem je cijeli jedan život stao, polupati pohabani pod i postaviti novi. Oprati sve što je moglo ostati u kući, a ostalo popaliti, postaviti krevete, i tepihe, očistiti šporet. Najtoplije nam je oko pola 6 bilo oko srca kada smo vidjeli koliko je srećan kako mu izgleda novi kutak u kojem živi. Nismo završili sutra smo ponovo kod njega .. I dalje Vas molimo za donacije u posteljini, ćebadima, tepisima, hrani… Svi oni će Vam biti zahvalni… VAŠ DON … Tel: 052/231-155

  [Detaljnije…]

 • Drugi dan volonterske akcije kod bake Drine

  I drugog dana volonterske akcije kod bake Drine radilo je 11 volontera, ne obazirući se na hladnoću i umor. Zadovoljstvo i uspjeh koji smo postigli zahvaljujući donacijama dragih ljudi za baku Drinu je ogromno. Baka je dobila novi krevet, novu posteljinu, deke, jorgan, suđe, garnituru za dnevni boravak,tepihe, peškire, sudne krpe, hranu, okrečenu prostoriju i još mnogo mnogo toga. Vidjeti nju sretnu i zadovoljnu svima nama mnogo znači. Ali i još je mnogo toga što baki treba.U posjeti su nam bili i predstavnici Centra za socijalni rad. Ovo je samo početak….idemo dalje. Sutra nastavljamo sa našim volonterskim akcijama!

  [Detaljnije…]

Translate »