• Dragi posmatrači/ce, hvala!

 • Kviz, koliko znas o izborima

  O kvizu

  Kviz je nastao u okviru projektne aktivnosti “Prvi put biram!” koja podrazumijeva edukaciju mladih birača i biračica iz Bosne i Hercegovine koji su navršili ili će navršiti 18 godina prije izbora (Lokalnih 2016 i Općih 2018) o izborima, načinu glasanja, ulozi izborne administracije i posmatrača/ica, kao i važnosti njihovog učešča u izbornom procesu, Koalicija je kreirala edukativno-zabavni kviz o izborima. Cilj ovog kviza je motivacija svih građana i građanki da izađu na predstojeće Opće izbore 2018 te da testiraju svoje znanje o izbornom procesu u Bosni i Hercegovini u konkurenciji sa svim starosnim generacijama.

  “Sadržaj ovog kviza je isključiva odgovornost Koalicije “Pod lupom” i ni u kom slučaju ne predstavlja stanovišta Evropske unije.”

  “Sadržaj ovog kviza je isključiva odgovornost Koalicije “Pod lupom” i ne odražava stavove USAID-a ili američke Vlade.”

  Kviz se nalazi na sledecem linku

  http://prviputbiras.podlupom.org/public/

 • Prijavite izborne neprevilnosti

 • Završetak aktivnosti

  I pored toga što su korisnici znali da se bliži kraj projekta, nisu krili svoju togu što se rastaju od „svojih“ cura koje su im u određenim momentima značile jako, jako puno. Donosile su radost, nadu, iščekivanje, razgovor, razlog da se izviruje na prozor kad će doći…

  [Detaljnije…]

 • Noć za pamćenje “Plešimo zajedno 2018”

  Kompanija ArcelorMittal Prijedor i Udruženje “DON” priredili su učenicima Osnovnih Škola našeg Grada noć za pamćenje.Preko 160 učesnika sa 18 plesnih koreografija predstavilo se publici u dvorani “Mladost”.Učenici su uložili ogroman trud u svoje kostime i nastup i na tome im čestitamo. Stručni žiri je ocjenio ko je bio najbolji u raznim kategorijama a za nas su svi pobjednici.

  [Detaljnije…]

Translate »