• Izlet u etno selo “Čardaklije”

  Nakon izrađenih učeničkih projektnih prijedloga uslijedila je zaslužena nagrada izlet u etno selo “Čardaklije” za učesnike projekta “Zajedno za svoje škole”. Domaćin etno sela nam je pričao o značaju očuvanja tradicije, pravim istinskim vrijednostima i zaštiti autohtone vrste bosanskog brdskog konja koji se na ovom imanju uzgaja i čuva od izumiranja.Uživali smo, jahali konja, družili se i doživjeli jedno nezaboravno iskustvo.Projekat “Zajedno za svoje škole” je podržan od strane kompanije “ArcelorMittal” Prijedor.

  [Detaljnije…]

 • Edukacija “Pisanje projektnog prijedloga”

  Danas smo organizovali prvu edukaciju u sklopu projekta “Zajedno za svoje škole” koji “DON” implementira uz podršku kompanije “ArcelorMittal” Prijedor. Domaćin edukacije na temu “Pisanje projektnog prijedloga” je bila JU OŠ “Desanka Maksimović” na kojoj su pored Škole domaćina učestvoval učenici Škola “Petar Kočić”, “Ćirilo i Metodije” i “Jovan Cvijić”.Učenici sedmih razreda navedenih Škola su usvojili znanje o pisanju projektnih prijedloga koje će im koristiti u osmišljavanju konkretnog projekta za svoju Školu koji će kroz ovaj projekat biti podržan.

  [Detaljnije…]

 • Dragi posmatrači/ce, hvala!

 • Kviz, koliko znas o izborima

  O kvizu

  Kviz je nastao u okviru projektne aktivnosti “Prvi put biram!” koja podrazumijeva edukaciju mladih birača i biračica iz Bosne i Hercegovine koji su navršili ili će navršiti 18 godina prije izbora (Lokalnih 2016 i Općih 2018) o izborima, načinu glasanja, ulozi izborne administracije i posmatrača/ica, kao i važnosti njihovog učešča u izbornom procesu, Koalicija je kreirala edukativno-zabavni kviz o izborima. Cilj ovog kviza je motivacija svih građana i građanki da izađu na predstojeće Opće izbore 2018 te da testiraju svoje znanje o izbornom procesu u Bosni i Hercegovini u konkurenciji sa svim starosnim generacijama.

  “Sadržaj ovog kviza je isključiva odgovornost Koalicije “Pod lupom” i ni u kom slučaju ne predstavlja stanovišta Evropske unije.”

  “Sadržaj ovog kviza je isključiva odgovornost Koalicije “Pod lupom” i ne odražava stavove USAID-a ili američke Vlade.”

  Kviz se nalazi na sledecem linku

  http://prviputbiras.podlupom.org/public/

 • Prijavite izborne neprevilnosti

Translate »